Κονδύλια4.png

Νέα Επίθεση στην Παιδεία
€7.959.502 Μείωση των Κονδυλίων Φοιτητικής Χορηγίας-Πακέτου

Οι προϋπολογισμοί του Υπουργείου Παιδείας για το 2017 αναδεικνύουν τη νέα επίθεση της Κυβέρνησης στην Παιδεία. Σύμφωνα με πληροφορίες οι προϋπολογισμοί εμφανίζουν νέα μείωση στα κονδύλια για τη φοιτητική χορηγία και το φοιτητικό πακέτο, αφού από τα €66.890.000 του 2016, για το 2017 τα κονδύλια θα ανέρχονται σε €53.930.498 για τη φοιτητική χορηγία και €5.000.000 για το φοιτητικό πακέτο, δηλαδή σύνολο €58.930.000. Σαφώς μειωμένα, δηλαδή, κατά €7.959.502.

Δεν φτάνει που αυτή η Κυβέρνηση στη μέχρι τώρα θητεία της, ήδη, μείωσε τα συνολικά κονδύλια της χορηγίας κατά δεκάδες εκατομμύρια, δεν φτάνει  που οι δικαιούχοι αυτές τις μέρες παίρνουν τα λεφτά που δικαιούνται, δεν φτάνει που οι περσινές αλλαγές των κριτηρίων οδήγησαν φοιτητές να μην δικαιούνται φέτος φοιτητικό πακέτο και κόσμος να ψάχνεται μέχρι σήμερα για τα δικαιολογητικά, η κυβέρνηση με θράσος επιτίθεται ξανά. Υπενθυμίζουμε ότι μετά και από τις περσινές αλλαγές του νομοσχεδίου, 7εκ. ευρώ έχουν μείνει αδιανέμητα από την φοιτητική χορηγία και το Υπουργείο αρνείται πεισματικά να τα διανέμει στο φοιτητικό πακέτο, παρά τις πιέσεις του φοιτητικού κινήματος. Όπως διαφαίνεται τα χρήματα αυτά εσκεμμένα έμειναν αδιανέμητα για να αποκοπούν από τον φετινό προϋπολογισμό.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ να τροποποιήσουν τον προϋπολογισμό και να μην προχωρήσουν στην μείωση των κονδυλίων. Οι φοιτητές δεν είναι υπεύθυνοι για την κρίση και έχουν ήδη υποστεί πολλά από τις πολιτικές λιτότητας, στο όνομα των οποίων, οι κυβερνώντες ψάχνουν αντίδοτα της οικονομίας. Τους καλούμε να κάνουν τώρα δεύτερες σκέψεις διαφορετικά να είναι σίγουροι πως οι φοιτητές δεν θα μείνουν σε καμία περίπτωση με σταυρωμένα τα χέρια.

 

Γραφείο Τύπου

 08/11/2016