Η Γνώμη σου...

Εμείς καθορίζουμε το μέλλον μας

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στην παιδεία του τόπου μας. Συνεχόμενες αντιλαϊκές πολιτικές πλήττουν όλο ένα και περισσότερο την φοιτητιώσα νεολαία και τα δημόσια ανώτατα ιδρύματα. Όλα αυτά στο όνομα της πλήρους υπακοής στο ΔΝΤ και την Τρόικα.

΄΄Ασφάλισε΄΄ την εγγραφή σου μόνο με 30€

Στην Κύπρο του 2016 με την οικονομική κρίση να μαστίζει την κοινωνία μας αυξάνοντας όλο και περισσότερο τις κοινωνικές ανισότητες και δημιουργώντας τα ψηλά ποσοστά ανεργίας και φτώχειας, το να έχεις πρόσβαση στην δωρεάν Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θεωρείται πλέον και ως αγαθό. Κατά πόσον όμως είναι πλέον δωρεάν η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση; Ή ακόμα καλύτερα την θέλουν όντως Δημόσια και Δωρεάν;

Ο δίκαιος αγώνας των νοσηλευτών είναι υπόθεση όλων μας, του Μάριου Αντωνίου

Ο αναβρασμός που επικρατεί στον τομέα της Υγείας αυτές τις μέρες, αναδεικνύει για ακόμη μια φορά τις συνέπειες της κατάστασης να λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς την αναγκαία διαβούλευση και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Απλά ξεκάθαρα μαθηματικά χωρίς αμφισβητήσεις κ. Υπουργέ του Δημήτρη Ιωάννου

Περί συζητήσεων και κινητοποιήσεων ο λόγος. Φοιτητικό Πακέτο & Χορηγία του Σεβήρου Κούλα

Επειδή προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν ότι δεν είμαστε ελέφαντες θέλω να πω τα εξής. Άκουσα προσεκτικά τον Υπουργό Παιδείας σήμερα στο μεσημβρινό του ΡΙΚ όπως επίσης και τον εκπρόσωπο του στο φοιτητικό κίνημα της ΦΠΚ Πρωτοπορία.

Οι φοιτητές δεν έφεραν την κρίση! του Χρυσόστομου Παναγή

Οι φοιτητές δεν έφεραν την κρίση! Οι φοιτητές δεν ευθύνονται για την κάθοδο στην Κύπρο των τροϊκανών, για την εφαρμογή των μνημονίων και για τη σκληρή λιτότητα. Άλλωστε οι φοιτητές ούτε πραγματοποιούν επενδύσεις, ούτε τζογάρουν σε αγορές ομολόγων, ούτε σπάζουν το κεφάλι τους καθημερινά για το πως να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους εις βάρος του λαού. Αυτά είναι δουλειές των τραπεζιτών και των μεγάλων επιχειρήσεων. Οι φοιτητές το μόνο που επιθυμούν είναι να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, να εμπλουτίζουν διαρκώς τις γνώσεις τους, να ολοκληρωθούν σαν άνθρωποι μέσα από μια απρόσκοπτα παρεχόμενη μόρφωση βασισμένη στις λαϊκές ανάγκες.

Με αγώνα θα προασπίσουμε αυτά που με αγώνες και θυσίες πετύχαμε! της Άννας Παναγιώτου

Η κρατική φοιτητική χορηγία δεν δόθηκε από κάποια μεγαλόκαρδη κυβέρνηση, μέσα σε αίθουσες συνεδριάσεων και πίσω από κλειστές πόρτες. Όπως όλα τα κεκτημένα των φοιτητών και των εργαζομένων κατακτήθηκε με πολύχρονους αγώνες και θυσίες και αποτελεί µία από τις σημαντικότερες κατακτήσεις του κυπριακού φοιτητικού κινήματος!

Λεφτά υπάρχουν! του Χρυσόστομου Παναγή

Σύμφωνα με μια τελευταία μελέτη από τη μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam αναφέρεται ότι μέχρι το 2016 το πλουσιότερο 1% του κόσμου θα κατέχει πέραν του 50% του παγκόσμιου πλούτου. Δηλαδή το 1% θα κατέχει περισσότερα από όσα όλος ο υπόλοιπος πληθυσμός της γης μαζί!

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, διαφημίσεις, ψέματα και παραλήψεις... του Χρίστου Χαραλάμπους

Μετά από την χρήση του κυρίως αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού και όλων των κύριων δρόμων, σε όλες τις πόλεις, διαπιστώνεις ένα και μόνο πράγμα: Τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Κύπρο ξοδεύουν τεραστία ποσά για να διαφημιστούν. Η διαπίστωση αυτή δεν είναι καθόλου δύσκολη αφού κατά μήκος ολοκλήρου του αυτοκινητοδρόμου κουράζεσαι να βλέπεις διαφημίσεις τύπου Billboard.

Ανυπόστατη η πρόταση νόμου για Συγχώνευση της Πολυτεχνικής Σχολής. Του Σ. Καράσσαβα

Ανούσια θα έλεγα την πρόταση νόμου για συγχώνευση της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου με τη Σχολή Μηχανικής του ΤΕΠΑΚ, από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ. Με αυτή την πρόταση απαξιώνεται και περιθωριοποιείται στην κοινή αντίληψη, η βουλή και ο ρόλος της. Ουσιαστικά με τη συγκεκριμένη πρόταση ο κ. Θεμιστοκλέους επιδεικνύει την προχειρότητα αλλά και τον λαϊκισμό, με εύηχες προτάσεις που διαλύουν την δημόσια δωρεάν παιδεία.

Κοροϊδία για τους φοιτητές η πρόταση για τριετή προγράμματα σπουδών. Του Χρίστου Μιχαήλ

Σήμερα στην Κύπρο, καθορίζεται δια νόμου ότι τα πανεπιστήμια θα παραχωρούν πτυχίο σε ένα φοιτητή ο οποίος θα παρακολουθήσει τουλάχιστο 8 εξάμηνα φοίτησης, τα οποία είναι δομημένα έτσι ώστε το σύνολο των μαθημάτων να αναλογεί σε 30 Ects ανά εξάμηνο. 8*30=240 Ects.

Όχι στην υποβάθμιση των σπουδών μας. του Χρυσόστομου Παναγή

Μέσα στον κυκεώνα των αντιφοιτητικών πολιτικών που επιχειρούν να εφαρμόσουν οι κυβερνώντες ήρθε να προστεθεί τελευταία και η πρόταση του κυρίου Τάσου, βουλευτή του ΔΗΣΥ και Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, για εφαρμογή τριετών προγραμμάτων φοίτησης στα κυπριακά πανεπιστήμια.

Η ΠΟΦΕΝ ήταν πάντα ενάντια σε αντιδημοκρατικές πράξεις. Τι άλλαξε; του Μ.Σιαμμα

Είναι με μεγάλη απογοήτευση και συνάμα θυμό, που παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες τα γεγονότα που αφορούν την Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων. Είναι όντως παράδοξο, το γεγονός ότι έχει εγκριθεί από τη Διοικούσα Επιτροπή της Ομοσπονδίας αντιπροσώπευση για τη Φοιτητική Ένωση Ηνωμένου Βασιλείου ενώ την περσινή χρονιά δεν πραγματοποιήθηκαν εκλογές για ανάδειξη αντιπροσώπων.

40 Χρόνια ιστορίας και προσφοράς της ΠΟΦΕΝ αλλά… του Σ. Καράσαββα

Γιορτινές μέρες και μέρες αγάπης αλλά δυστυχώς κάποιοι βάζουν το προσωπικό συμφέρον πάνω από χιλιάδες συμφοιτητές τους. Σκοπός δεν είναι να κατηγορήσω κάποιον ούτε να υπεκφύγω υποστηρίζοντας οτιδήποτε.

Την ώρα που δέχεσαι επίθεση, οργανώνεις την άμυνα για να βγεις στην αντεπίθεση! Δεν αναλώνεσαι στο που έγινε το λάθος! του Χρίστου Μιχαήλ

Αυτό που ζει σήμερα η κυπριακή κοινωνία δεν είναι τίποτα άλλο από την επίθεση του κεφαλαίου, συσσωρευμένου και τεράστιου, ντόπιου και ξένου, που στο βωμό να συσσωρεύσει περισσότερη αξία στην κατοχή του διαλύει στο πέρασμα του την αξιοπρέπεια του ίδιου του λαού μας. Εμένα, εσένα, του δικού σου ανθρώπου του δικού μας ανθρώπου, εμάς όλων των ταπεινών της γης όπως τραγουδάει και ο Κώστας Χατζής