Η Γνώση είναι δύναμη!

Η Μόρφωση και η γνώση είναι για την Προοδευτική βασική προϋπόθεση αλλά και φάρος για την καθημερινή πάλη και δράση στους χώρους σπουδών. Η Μαρξιστική-Λενινιστική κοσμοθεωρία αποτελούν πηγή άντλησης χρήσιμων συμπερασμάτων για το σήμερα αλλά και της οργάνωσης της πάλης των φοιτητών και των δικαιωμάτων τους.

Η ιστορία του Λαϊκού Κινήματος στην Κύπρο είναι πλούσια από ταξικούς και πολιτικούς αγώνες, βαθιά ριζωμένους στην συνείδηση του Κυπριακού λαού αφού έγιναν για το ψωμί, την ελευθερία και τη δημοκρατία στον τόπο μας.

Η νεολαία και οι φοιτητές ζουν από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις της παγκόσμιας Καπιταλιστικής κρίσης και καθημερινά ζητούν διέξοδο. Το βιβλίο και η γνώση αποτελούν ένα όπλο απέναντι στον αποπροσανατολισμό, το κακόγουστο τσουβάλιασμα «όλοι είναι το ίδιο» και την υποταγή που πλασάρει η αστική τάξη και τα μέσα προπαγάνδας της. Η προοδευτική λογοτεχνία, ποίηση είναι απάντηση στις ορδές της μοιρολατρίας και της μιζέριας.

Η γνώση είναι δύναμη για τον εργαζόμενο, τον νέο, τον συνταξιούχο, τον φοιτητή. Η Προοδευτική κάθε μήνα προτείνει βιβλία τα οποία εύκολα μπορεί κάποιος να δανειστεί από τα γραφεία μας.  

Στην πλούσια βιβλιοθήκη μπορείτε να βρείτε αρκετά βιβλία που μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο μελέτης στα Πανεπιστήμια. Τα βιβλία καταπιάνονται με:

Την ιστορία, την πολιτική, την ιδεολογία, τον πολιτισμό, την επιστήμη, τον αθλητισμό, την λογοτεχνία, την ποίηση καθώς και ζητήματα που αφορούν την νεολαία και την κοινωνία ευρύτερα.

Μορφωτικό Γραφείο

Προοδευτικής Κ.Φ.

>> ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:

ethniko zithma.jpg

>> Β.Ι. ΛΕΝΙΝ, Κριτικά σημειώματα πάνω στο εθνικό ζήτημα, για το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των εθνών.

metallorixwn.jpg

>> «Ένας Μεταλλωρύχος θυμάται» Παντελή Βαρνάβα

sintrofika tragoudia.jpg

>> «Συντροφικά Τραγούδια», Γιάννης Ρίτσος

apofaseis kkk - akel.jpg

>> Πολιτικές Αποφάσεις και Ψηφίσματα Συνεδρίων του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου (ΚΚΚ) και του Ανορθωτικού Κόμματος Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ)